Οι U2 γυρίζουν το βίντεο για το νέο single "Atomic City" στο κέντρο του Λας Βέγκας

Με τον Larry Mullen Jr. πάλι στο πλευρό τους

BREAKING
 

Με τον Larry Mullen Jr. πάλι στο πλευρό τους

Του Ηλία Σελιμά

Το συγκρότημα ερμήνευσε επίσης μια αυτοσχέδια ακουστική εκδοχή του "I Still Haven't Found What I'm Looking For" κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής κάμερας, θυμίζοντας μια στιγμή του βίντεο του Vegas από το 1987.

Οι U2 θα ξεκινήσουν τη διήμερη παραμονή τους στο Sphere του Λας Βέγκας με τουλάχιστον ένα νέο τραγούδι: "Atomic City", ένα κομμάτι με θέμα το Λας Βέγκας που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου ή πριν από την εναρκτήρια συναυλία του συγκροτήματος. Γυρίζοντας ένα μουσικό βίντεο, η τετράδα έπαιξε επανειλημμένα το τραγούδι το Σάββατο, ενώ ήταν τοποθετημένη σε ένα τρέιλερ με επίπεδη καρότσα που είχε σταματήσει στην οδό Fremont στο γεμάτο νέον κέντρο της πόλης.

Και όταν λέμε τετράδα, εννοούμε την πλήρη, αρχική σύνθεση, με τον Larry Mullen Jr. στα ντραμς. Παρόλο που ο ιδρυτικός ντράμερ δεν συμμετέχει στο Sphere residency για λόγους αποκατάστασης της υγείας του - ο Bram van den Berg θα πάρει τη θέση του στις συναυλίες - ο Mullen ήταν μαζί με τους άλλους τρεις στο ρυμουλκούμενο που κυλούσε στην πόλη, έχοντας προφανώς λάβει μέρος και στην ηχογράφηση που έγινε νωρίτερα για το "Atomic City".

Ο ιστότοπος U2songs.com συγκέντρωσε επιτόπιες αναφορές από οπαδούς που κατέγραψαν βίντεο από τα γυρίσματα στο κέντρο του Βέγκας, δημοσιεύοντας τους πλήρεις στίχους του τραγουδιού καθώς και αποσπάσματα βίντεο από τις εκτελέσεις και τα σχόλια του Bono. Ο αρθρογράφος της Las Vegas Review Journal, John Katsilometes, ήταν επίσης παρών και παρείχε άφθονη βιντεοκάλυψη των γυρισμάτων καθώς και ένα έντυπο ρεπορτάζ.

"Οι τέσσερις μας ηχογραφήσαμε το τραγούδι. Δυστυχώς, ο Larry Mullen Jr. δεν θα είναι μαζί μας στο Sphere", είπε ο Bono στο κοινό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Katsilometes στην Review Journal. "Δεν ακούει τις εντολές των γιατρών... Ούτε και πολλοί από εμάς. Αλλά είναι εδώ απόψε... Χειροκροτήστε τον Larry Mullen Jr."!

Η άφιξη του φορτηγού που έσερνε το ρυμουλκούμενο στο κέντρο της πόλης δεν ήταν ένα αυθόρμητο γεγονός. Ο Katsilometes ανέφερε ότι 250 κομπάρσοι είχαν ζητηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πληρώθηκαν 150 δολάρια ο καθένας για τα γυρίσματα, τα οποία βρήκαν το συγκρότημα να εκτελεί το "Atomic City" τέσσερις φορές. Προφανώς δεν επιβλήθηκε απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στους κομπάρσους, καθώς σχεδόν κάθε θεατής στα γυρίσματα φαίνεται να κρατάει ένα για να τραβήξει βίντεο. Οι θαυμαστές στο χώρο που ενημέρωσαν το U2songs.com είπαν ότι τα backing tracks κατά τη διάρκεια του γυρίσματος φαίνεται να ήταν προηχογραφημένα, αλλά ο Bono τραγουδούσε ζωντανά.

Ο Bono περιέγραψε το νέο τραγούδι ως "ένα rock 'n' roll 45 στην παράδοση του post-punk της δεκαετίας του '70, των Blondie, των Clash, κάποιου punk της δεκαετίας του '70 ... Θα το πάρουμε από παντού".

Το συγκρότημα ενθουσίασε επίσης τους κομπάρσους κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής κάμερας παίζοντας -όχι σε backing track- μια νέα διασκευή του "I Still Haven't Found What I'm Looking For", το αρχικό βίντεο για το οποίο γυρίστηκε επίσης στην ίδια περιοχή του κέντρου του Λας Βέγκας στα τέλη της δεκαετίας του 1980, πριν εγκατασταθεί η σημερινή υπαίθρια οροφή πάνω από τη διάσημη λεωφόρο. Ο Bono είπε στο πλήθος ότι αναδιασκευάζουν το κλασικό ροκ τραγούδι του 1987, λέγοντας: "Ας το δοκιμάσουμε ως τραγούδι κάντρι. Έτσι κι αλλιώς είναι κάτι σαν Σάββατο βράδυ Κυριακή πρωί- είναι μια εξομολόγηση για το ότι δεν πηγαίνεις στην εξομολόγηση".

Σύμφωνα με το U2songs.com, ο Mullen ηχογραφούσε με το υπόλοιπο συγκρότημα στη νότια Γαλλία καθώς και σε δύο στούντιο στο Λος Άντζελες, με τον παραγωγό Steve Lillywhite, σε συνεδρίες που ολοκληρώθηκαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Η ιστοσελίδα σημείωσε, ωστόσο, ότι ο Bono φαινόταν να αυτοσχεδιάζει ή να ψελλίζει σε σημεία, υποδεικνύοντας ότι οι στίχοι μπορεί να υπόκεινται ακόμα σε αλλαγές.

 

BREAKING MUSIC